четвъртък, 9 октомври 2008 г.

Пише ми се, пише ми се, пише ми сееееееееееее! ☺

Както казах днес на една приятелка - реших да пиша за днешните модерни технологии. И по-точно дали са полезни или не.

Аз смятам, че въобще не са полезни, ама въобще... И въпреки това ни трябват всеки ден, всеки час. Хъх. Странно, нали?! Обаче вредата им е все по-голяма от ден на ден и все повече се забелязва това у хората. Когато се разхождам и чувам деца, много по-малки от мен, вече да използват редовните съкращения OMG, OMFG, LOL, ROFL и т.н. И все повече думи от английския навлизат в ежедневието ни. Не че самата аз не се усещам как затъвам в тях, но това са малки деца, които не би трябвало да прекарват хубавите си детски години затворени в света на интернет и високите комуникации, чатейки, обменяйки коя от коя по плашещите си снимки, на които изглеждат като 20-годишни порно актриси.

С всеки изминал ден хората губят човешкото в себе си, губят връзката по между си, независимо че са с много по-бърз и качествен интернет, хах. Преди нямаше проблем да изтичаш до приятеля си, че и до другия, и до другия и да събереш целия квартал на площадката и просто да покиснете заедно... Сега вече всичко се урежда по Skype, ICQ, по мобилните. Ако не драснеш един час на скайп-ето, не може! -_-

Все повече момичета и момчета, но най-вече момичета се оплакват "Офф дебела съъм, тая поличка не ми става вечееее..." Емии как да става, като по цял ден си залепнала на тоя компютър! Спомнете си момичета кога е бил последния път когато сте го мръднали тоя задник и сте го закарали в парка да потича? Или пък си мислят "Ама аз ся толкова ли съм грознааа, тоя що не ми пишеее." Забога...тъпо ее! Общуването между хората се разваля, разпада се! Хора осъзнайте се! Никой вече свободно не може да си общува като преди, днескашната младеж има все повече и повече комплекси...и всичко е заради тия виртуални комуникации, невъзможността да видиш човека срещу тебе, да погледнеш в очите му - прозореца към душата му. Не можеш да видиш реакциите му, да усетиш парфюма му, да го докоснеш, всичко е толкова изкуствено!

Да, добре. ще си кажете "Е дааа, ама тия неща са и полезни - улесняват живота ни!" Е да, ама преди като ги е нямало нима хората не са живяли пълноценно?! Хубаво е, че в днешно време имаш връзка със света, но не е хубаво да се прекалява... защото всяко нещо, с което се прекали, е вредно.

Днес по света има толкова повече болни хора, толкова повече затлъстяване при децата, толкова повече тъйни лица се виждат. Уж улесняват живота ни, а само го затормозяват. х.х

И най-тъпото е, че сега аз именно на компютър пиша тези неща...:/ Бих могла и на листче да си изразя мислите, не е там проблема, но листчето би си останало само за мен...а аз някакси обичам да изказвам мнението си, особено когато имам какво да кажа на света. Само дето аз не съм вманиачена, не седя по 23 часа и не си пиша с непознати и да им пращам снимките си снимани отгоре, или в огледалото, както е сега модата.

Не знам защо реших именно за това да пиша сега, като съм в добро настроение, но както и да е. Мисля да спирам и да си лягам.

Айде онлайн народе, чао и до писане. :)

Skillet - Falling inside the black ♫♪

1 коментар:

Unknown каза...

кви паркове кви пет лева.та те ги застроиха всичките.
кво тичане,като всеки момент може да ти налети кола.
никви такива.
няма нищо по-хубаво от тва да станеш по обяд-следобед,да седнеш директно на компа,да те чакат два кинг сайз чипса + спрайт,да му удариш едно игране + говорилня в скайп с приятен човек докато не изгрее утринното слънце на другия ден.